top of page

'Aantal ongevallen in bouw onacceptabel hoog'


Het aantal ongevallen in de bouw is veel te hoog en onacceptabel, stelt FNV Bouw in een reactie op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het aantal arbeidsongevallen in Nederland.

Vorig jaar bleef 2,8 procent van de werknemers in de bouw minimaal een dag weg na een ongeluk op de werkvloer. In de bouw ligt het ongevallencijfer twee keer zo hoog als in andere sectoren.

Eerder dit jaar meldde de Inspectie SZW al een toename van het aantal ernstige en dodelijke ongelukken in de bouw.

'Veiligheid kost geld'

'We constateren met afgrijzen dat in de bouwsector in Nederland eens in de twee weken een dodelijk ongeval valt te betreuren'', aldus projectleider veiligheid Willem Dijkhuizen van FNV Bouw.

Hij is ontevreden over de rol van brancheorganisatie Bouwend Nederland. ''Een aantal kleinere brancheorganisaties, zoals in de funderingstechniek en in de steigerbouw, neemt zijn verantwoordelijkheid. Maar Bouwend Nederland, de grote vertegenwoordiger van bijna alle bouwbedrijven in Nederland, hobbelt daar mijlenver achteraan."

Dijkhuizen: "Het is de allerhoogste tijd dat we ook hier de handen ineenslaan en samen het aantal ongevallen terugdringen. Maar veiligheid kost geld en dat hebben de bouwbazen er blijkbaar niet voor over.''

Tags:

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page