top of page

Regelmatig onderhoud voorkomt hoge en onverwachtse kosten.


Regelmatig onderhoud voorkomt hoge en onverwachtse kosten.

Negen van de tien keer is de oorzaak van lekkage aan een dak te wijten aan slecht onderhoud. Bladeren en regen kunnen er voor zorgen dat de levensduur van een dak flink verkort wordt en zorgen voor lekkages. Het organisch 'afval' zal, wanneer het niet op tijd opgeruimd wordt, zorgen voor verstoppingen en andere ellende. Het jaarlijks schoonmaken van uw dak leidt tot verlenging van de levensduur van uw dak en voorkomt overlast. Met een onderhoudscontract van Daksystemen Gooi voorkom je een hoop ellende.

Onderhoud dak

Op een dak kan erg veel organisch 'afval' terecht komen. Dit betekent in het geval van bitumineuze daken dat er kans is op beschadiging door wortelgroei. Ook bij andere daken kan de afvoer verstopt raken en veel water op het dak blijven staan dat schadelijk is voor de dakbedekking. Door rottingsprocessen wordt vooral bitumineuze dakbedekking flink aangetast, dit versnelt het verouderingsproces van de dakbedekking. Bij onze dakinspectie zal uw dak zorgvuldig door ons worden nagekeken en in onze rapportage zullen wij eventuele gebreken aan uw dak zorgvuldig beschrijven. Bij het dakonderhoud zullen wij alle gebreken herstellen, bladvangers plaatsen en al het afval verwijderen en afvoeren.

Onderhoud dakgoot

Maak uw dakgoten elk jaar schoon. Verwijder alle bladeren en overig vuil uit de dakgoot. Spoel de goten uit met een tuinslang en kijk of de standleidingen nog goed doorlopen. Controleer ook het afschot van de dakgoot. Afschot wil zeggen dat de goot ietsjes schuin afloopt, zodat het regenwater vanzelf naar beneden stroomt. Bij dakgoten vormen de verbindingen de kwetsbaarste delen. Controleer de verbindingen daarom zorgvuldig op scheuren want indien u er op tijd bij bent kunnen wij de dakgoot nog repareren. Controleer de goot regelmatig en maak hem schoon om verstopping te voorkomen. Door een verstopping kan het water op ongewenste plekken u huis binnen komen en hier schade aanrichten. Bent u niet in staat deze onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren, neem dan contact op met Daksystemen Gooi voor een vrijblijvende offerte.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page