top of page

Koele zolder in de zomer; het kan!


Een bekend fenomeen: uw zolder is in de winter een koude en vochtige plek waar u het maar niet lekker op temperatuur krijgt. In de zomer wordt het er heel erg benauwd zodra het zonnetje op het dak gaat schijnen. Zelfs spullen die u op zolder opgeslagen heeft, voelen klam en muf aan. Uw bovenste verdieping voelt altijd onbehaaglijk aan en is in feite ongeschikt voor het creëren van bijvoorbeeld een extra slaapkamer.

Naast dat u de zolder niet kunt gebruiken verliest u in de winter ook nog eens veel warmte via een zolder die niet of deels geïsoleerd is. Dat kan u jaarlijks honderden euro's aan stookkosten schelen.

De oplossing is eenvoudig: u moet uw zolder gaan aanpakken: zorgen dat het dak luchtdicht wordt, dat verrotte dakdelen verwijderd worden, kapotte dakpannen e.d. gerepareerd worden en dat het dak zelf goed geïsoleerd wordt. Ook dakramen en dakkapellen moet u aanpakken: hebben ze al dubbel glas ? Zijn de onderdelen van de dakkapellen wel goed geïsoleerd ?

Deze maatregelen zullen ervoor zorgen dat uw zolder niet alleen warm en behaaglijk aanvoelt in de winter, maar ook veel koeler en aangenamer in de zomer.

Voordelen:

- Besparen op energiekosten

- Behaaglijke temperatuur in de zomer en winter

- Minder tocht door uw woning

- Geluidsisolerende werking

- Gunstiger Energielabel

- Waardestijging woning

- Beter voor het Milieu

Voor een advies die toegespitst is op uw situatie neemt u contact op met Daksystemen Gooi via info@daksystemen-gooi.nl of bel ons direct via 0294 - 26 21 11.

Kommentare


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page